Meppel

Vriendelijk verzoek aan alle bezoekers om de RIVM maatregelen te respecteren; houd afstand !

Hieronder een lijst van de tuinen die meedoen .

 

 

De tuin van Bram en Heleen Mijwaart

Bram en Heleen Mijwaart
De Baanderhoek 7
7948 DT NIJEVEEN 

De tuin is open op zaterdag 10 juli 2021
 

Een fraaie vijvertuin van 10 x 15 m. met zitkuil, moerasvarentjes, manshoge koningsvarens en andere mooie vaste planten.

Kwekerij- en tuincentrum Bert Visscher

Kolderveen 21
7948 NG NIJEVEEN
Telefoon: 0522-491853
https://​www.​bertvisschervof.​com

Open op zaterdag 19 juni, zondag 20 juni, zaterdag 10 juli en zondag 11 juli 2021

Tuin­cen­trum en kwe­ke­rij van Bert Vis­scher. Een kwe­ke­rij met een grote variëteit aan vaste plan­ten; ruim 800 soor­ten. Ook bomen, hees­ters, klim­plan­ten, klein­fruit en snoei­vor­men. In het voor­jaar en zomer is een groot aan­tal zo­mer­bloei­ers/pot­plan­ten/een­ja­ri­gen te koop, die Bert gro­ten­deels zelf kweekt. Zijn spe­ci­a­li­teit is de nieu­we ge­ne­ra­tie Sal­via’s, zoals Sal­via Amistad, Azu­rea, Ember’s wish, Nacht­vlin­der, Lol­ly­pot enz. Elk jaar zijn er weer nieu­we variëtei­ten. Een goed ge­sor­teer­de, ge­zel­li­ge kwe­ke­rij.
 

 

 

De Vriendenhof

Ab Vreeman en Tilly Vriend
Veneweg 1  
7946 LA  WANNEPERVEEN 
Telefoon: 0522 282686
www.vriendenhof.nl

Tuin open op zondag 20 juni en zondag 11 juli 2021 van 10-17 uur

Achter de voormalige boerderij is in de loop van 30 jaar de ca. 5000 m²  tuin  aangelegd op een voormalig weiland. Gescheiden door hagen en heesterwallen zijn er zon en schaduwborders op kleur, met veel bijzondere vaste planten en grassen. Tevens is er een biologische moestuin, een vijver, vogelbosje en een wilde grassentuin, met elkaar verbonden door graspaden en doorkijkjes naar de omliggende weilanden en rietlanden van de Wieden. Tot laat in het seizoen is in deze tuin veel te zien.

Van 15 juni tot 25 september is de de tuin ook op afspraak te bezoeken door tuinclubs. 

 

Tuin van Geke Rook

Barsbeek 23
8326 BM  SINT-JANSKLOOSTER
www.tuinvangekerook.nl 

Open tuin op zondag 20 juni en zondag 11 juli 2021 

Een uit oude stenen opgetrokken muur, omsluit deze tuin die tegen een leemrug uit de ijstijd is aangelegd. Daardoor is er een hoogteverschil ontstaan, met als resultaat dat je vanaf het terras een uitzicht hebt over het natuurgebied De Wieden. Het is een romantische cottagetuin die bestaat uit borders op kleur. De beplanting is speels, met rozen, clematissen, heesters, grassen, vaste planten en (voor het grootste deel zelf gezaaide) eenjarigen. Naast het huis, aan de oostkant, is een kruidentuin met rozen en leifruit te bezichtigen. Ook is er een biologische groentetuin op kleur.

De Maartjestuin

Gierwal 3
8347 JN  EESVEEN
www.demaartjestuin.nl
info@demaartjestuin.nl

De tuin is open op zaterdag 19 juni en zondag 20 juni en zaterdag 10 juli 2021
 

Deze tuin van ca. 3000 m2 ligt rond een boerderij en bestaat uit diverse tuinkamers met doorkijkjes naar het landschap van 'landgoed 'De Eese. De beplanting is gevarieerd en weelderig met veel bijzondere vaste planten, rozen, clematissen en siergrassen. De tuin heeft een Engelse sfeer en is tot laat in het seizoen de moeite waard. Tevens verkoop van vaste planten, beelden en brocante. De tuin is ook door tuinclubs te bezoeken, op afspraak.

 

Hof aan de Reune

Wilco Gaal
Steenwijkerweg 193
8388 LC  WILLEMSOORD
www.hofaandereune.nl

Tuin open: zondag 20 juni en zondag 11 juli 2021

Dertien tuinkamers rondom een woonboerderij vormen een kleurrijke tuin in het boerenland. Tuinkamers op kleur, van elkaar gescheiden door strak gesnoeide hagen, herbergen een grote verscheidenheid aan planten. Van medio april tot begin oktober een bezoek waard. De tuin is ook door tuinclubs te bezoeken, op afspraak.

 

De tuin van Ineke van Dalfsen

Verlaat 1
STEENWIJK
www.depopuliervansteenwijk.nl

De tuin is open op zaterdag 19 en zondag 20 juni 2021

Een prachtig verscholen tuin aan de rand van natuurgebied de Weerribben, Giethoorn en omliggende bossen, de Eese en de Woldberg. De tuin heeft een oppervlakte van 2000 m2 en is ontstaan vanuit de beleving en creativiteit. Inmiddels is het uitgegroeid tot een paradijs voor planten, vogels en insecten.

De tuin van Joke Kuiperij

Joke Kuiperij
Stationsweg  10
7958 RX  KOEKANGE
http://detuinvan.nl

Tuin open op zondag 20 juni en zondag 11 juli 2021 van 10-17 uur

De sfeervolle, verrassende tuin, 4000 m², ligt rond een boerderij en bestaat uit verschillende delen met elk hun eigen sfeer. De beplanting is gevarieerd en weelderig met veel bijzondere vaste planten, rozen, clematissen, een- en tweejarigen, bomen en heesters. Wandelend door de tuin zie je o.a. de schaduwtuin, de wilgenborders, de pluktuin, de boomgaard en rijk gevulde borders in bijzondere kleurencombinaties. Tevens verkoop van planten. De tuin is,  op afspraak, ook te bezoeken door tuinclubs.

De tuin en galerie van Irene Brave

Bloemberg 8
VEENINGEN
telefoon: 0528-391466 

Tuin en atelier open op zondag 20 juni en zaterdag 10 en zondag 11 juli 2021 

Een landelijk gelegen grote tuin aan het Reestdal ( 7500 m²). We proberen onze tuin zo natuurlijk en diervriendelijk mogelijk in te richten. Alle elementen die nodig zijn voor variatie, voedsel, veiligheid en voortplanting zijn aanwezig.

Het terrein is omgeven door singels. Er zijn vijvers en een poel. Een geriefbos met takkenrillen, een rotstuin, stapelmuren met waard- en nectarplanten. De  kleurrijke borders met heesters en vaste planten en tot slot de eetbare siertuin zijn een lust voor het oog.

Voor meer info   klik hier 

De Heerlijkheid Ruinerwold

De tuin van Karin Cruijs en Jeroen Appelman
Dr. Larijweg 136
7961 NS  RUINERWOLD  http://www.katuintje.nl

Tuin open op zondag 20 juni en zondag 11 juli 2021 van 10-17 uur

Romantische tuin van 2000 m2 met de nadruk op sterke vaste planten in borders op kleur, in ieder een eigen tuingedeelte.Centraal ligt een lange vijver met aan weerszijden weelderige borders die veel vlinders en bijen aantrekken. Achter de vijver is de droge prairietuin met siergrassen en bloeiende vaste planten, bollen en éénjarigen. Achter een haag ligt de hotbordertuin met bloemen in rood, oranje en geel. Aangrenzend is een zaaituin met één- en tweejarigen. Aan de schaduwzijde van de tuin bevindt zich de  bostuin met mooie varens. De tuin is op afspraak te bezoeken door tuinclubs. Verkoop van planten.

 

't Paradyske

De tuin van Baukje Miedema
Stationsweg 50 
7941 HG  MEPPEL 
Telefoon: 0522-253900

Tuin open op zaterdag 10 en zondag 11 juli 2021

Midden in Meppel bevindt zich achter het huis uit 1908 deze verrassende stadstuin. Vanaf de veranda zien we een oude muur met daarachter groenblijvende bomen en een grote Magnolia. Van voor tot achter is het een grote bloemenzee waar men langs paadjes doorheen kan wandelen. Ook nog een met rozen begroeid tuinhuis en een grote gesnoeide buxusvorm in deze tuin waar veel te genieten valt. Oppervlakte 700 m².

Klein maar fijn: de tuin van Loes Peschar en Theo van Dijk

Tuin klein maar fijn
Witte de Withstraat 1
7942 AG  MEPPEL

Tuin open op zaterdag 10 juli 2021

Deze stadstuin is in ca. 5 jaar opgebouwd. Hier is te zien, wat op een klein oppervlak mogelijk is. De eigenaars zijn ware plantliefhebbers en hebben een grote variëteit aan planten in hun tuin. Zelfs een kleine moestuin zorgt voor kruiden en groenten. De voortuin is heel kleurrijk en 'wild'. 

Hendrikje bij de Sluis: de tuin van Hennie J.Krikke-Kruid

Mr. Harm Smeengekade 9
7941XX MEPPEL

De tuin is open op zaterdag 10 juli en zondag 11 juli 2021 

Een intieme sfeervolle stadstuin, met veel vaste planten, Agapanthussen en eenjarige planten in potten. De verschillende terrassen geven verrassende en mooie uitzichten over alle delen van de tuin.

Landelijk Meppel: de tuin van Trienke en Roelof Spijkerman

Haagwinde 8 
7944 NZ  MEPPEL
Mobiel: 06-30149172
E-mail: spijker.man@kpnmail.nl

Tuin open op zaterdag 10 en zondag 11 juli 2021

Deze tuin van 1200 m2 grenst aan het natuurgebied "Berggierslanden - De Wieden". Er is duidelijk gebruik gemaakt van de landschappelijke omgeving. De achterliggende sloot is letterlijk binnengehaald in de tuin. Alles meandert in de tuin: houten vlonder pad, gralux paden, grasveld en de groentetuin. Er is een grote diversiteit aan structuur; een  klein Weerribben-gebiedje, bamboe-bosje, borders, schaduwtuin, waterpartijen.

Volkstuin Blankensteinweg/ Meppeler Volkstuinvereniging

Blankensteinweg MEPPEL
Blankenstein ligt bij de spoorweg driehoek Groningen-Leeuwarden
Contactpersoon: Gerie de Wit
Telefoon: 0522-255886
http://www.meppelervolkstuinvereniging.nl/

Tuin open op zaterdag 10 juli 2021  

Het Volks­tuin­com­plex is 95 are groot en er zijn bijna 80 tuin­ders. Een mooi voor­beeld van zeer ge­va­ri­eer­de en goed on­der­hou­den volks­tui­nen. Deze ac­tie­ve ver­e­ni­ging van volks­tuin­ders or­ga­ni­seert elk jaar cur­sus­sen en div. an­de­re ac­ti­vi­tei­ten. Dit is het al­ler­nieuw­ste com­plex, voor­zien van toi­let en een ruim­te voor al­ge­meen ge­bruik. 

 

De tuin van Deli en Cor Verlaan

Kerkweg 2
7955 AA  IJHORST

De tuin is open op zaterdag 19 juni en zondag 20 juni en zaterdag 10 juli en zondag 11 juli 2021 

Het voormalige schoolmeestershuis midden in het dorp is omgeven door een zee van bloemen. Het motto van Deli en Cor is: het hele tuinseizoen veel kleur. De tuin is vooral een bloemen-, planten-, bomen- en struiken-tuin. Bij de entree met name rood en oranje. Door een poortje met passiebloemen komt men in het vijvergedeelte. Daar omheen grote groepen weelderige en kleurrijke planten. Oppervlakte: 1200 m2