Rondje nazomertuinen: op zondag 13 september zijn 3 tuinen gezamenlijk open;

Rondje nazomertuinen: op zondag 13 september zijn 3 tuinen gezamenlijk open;   Entree € 3,00 pp

Let op:
Vriendelijk verzoek aan alle bezoekers om de RIVM maatregelen te respecteren; houd afstand !

Hieronder een lijst van de  tuinen die meedoen .

Tuin van Geke Rook

Barsbeek 23
8326 BM  SINT-JANSKLOOSTER
www.tuinvangekerook.nl

Open tuin op zondag 13 september 2020 van 10-17 uur

Een uit oude stenen opgetrokken muur, omsluit deze tuin die tegen een leemrug uit de ijstijd is aangelegd. Daardoor is er een hoogteverschil ontstaan, met als resultaat dat je vanaf het terras een uitzicht hebt over het natuurgebied De Wieden. Het is een romantische cottagetuin die bestaat uit borders op kleur. De beplanting is speels, met rozen, clematissen, heesters, grassen, vaste planten en (voor het grootste deel zelf gezaaide) eenjarigen. Naast het huis, aan de oostkant, is een kruidentuin met rozen en leifruit te bezichtigen. Ook is er een biologische groentetuin op kleur.

De tuin van Joke Kuiperij

Joke Kuiperij
Stationsweg  10
7958 RX  KOEKANGE

Tuin open op zondag 13 september 2020 van 10-17 uur

De sfeervolle, verrassende tuin, 4000 m², ligt rond een boerderij en bestaat uit verschillende delen met elk hun eigen sfeer. De beplanting is gevarieerd en weelderig met veel bijzondere vaste planten, rozen, clematissen, een- en tweejarigen, bomen en heesters. Wandelend door de tuin zie je o.a. de schaduwtuin, de wilgenborders, de pluktuin, de boomgaard en rijk gevulde borders in bijzondere kleurencombinaties. Tevens verkoop van planten. De tuin is,  op afspraak, ook te bezoeken door tuinclubs.

De Heerlijkheid Ruinerwold

De tuin van Karin Cruijs en Jeroen Appelman
Dr. Larijweg 136
7961 NS  RUINERWOLD  http://www.katuintje.nl

Tuin open op zondag 13 september 2020 van 10-17 uur

Romantische tuin van 2000 m2 met de nadruk op sterke vaste planten in borders op kleur, in ieder een eigen tuingedeelte.Centraal ligt een lange vijver met aan weerszijden weelderige borders die veel vlinders en bijen aantrekken. Achter de vijver is de droge prairietuin met siergrassen en bloeiende vaste planten, bollen en éénjarigen. Achter een haag ligt de hotbordertuin met bloemen in rood, oranje en geel. Aangrenzend is een zaaituin met één- en tweejarigen. Aan de schaduwzijde van de tuin bevindt zich de  bostuin met mooie varens. De tuin is op afspraak te bezoeken door tuinclubs. Verkoop van planten.