Meppel

Welkom op de website Open Tuinen van de afd. Groei en Bloei Meppel e.o.

Open tuindagen 11-12 juli  2020 Meppel en omgeving van 10:30 -17:00 uur  Entree gratis 
Vriendelijk verzoek aan alle bezoekers om de RIVM maatregelen te respecteren; houd afstand !

Let op: niet alle genoemde tuinen zijn beide dagen open voor bezoekers; per tuin staat vermeld wanneer de tuin open is.

Hieronder vindt U een lijst van alle tuinen die meedoen binnen de afd. Groei en Bloei Meppel en omgeving. Deze afd. bestrijkt naast Meppel, ook Ruinerwold, Steenwijkerland, Giethoorn, Sint Jansklooster , Koekange, De Wijk en Staphorst ; Links een lijst van de deelnemende tuinen met de plaats waar ze gevestigd zijn. Deze kunt u per tuin aanclicken.

 

 

De tuin van Ineke van Dalfsen

Verlaat 1
STEENWIJK
www.depopuliervansteenwijk.nl

De tuin is open op zaterdag 11 en zondag 12 juli 2020

Een prachtig verscholen tuin aan de rand van natuurgebied de Weerribben, Giethoorn en omliggende bossen, de Eese en de Woldberg. De tuin heeft een oppervlakte van 2000 m2 en is ontstaan vanuit de beleving en creativiteit. Inmiddels is het uitgegroeid tot een paradijs voor planten, vogels en insecten.

Tuin van Geke Rook

Barsbeek 23
8326 BM  SINT-JANSKLOOSTER
www.tuinvangekerook.nl

Open tuin op zondag 12 juli 2020

Een uit oude stenen opgetrokken muur, omsluit deze tuin die tegen een leemrug uit de ijstijd is aangelegd. Daardoor is er een hoogteverschil ontstaan, met als resultaat dat je vanaf het terras een uitzicht hebt over het natuurgebied De Wieden. Het is een romantische cottagetuin die bestaat uit borders op kleur. De beplanting is speels, met rozen, clematissen, heesters, grassen, vaste planten en (voor het grootste deel zelf gezaaide) eenjarigen. Naast het huis, aan de oostkant, is een kruidentuin met rozen en leifruit te bezichtigen. Ook is er een biologische groentetuin op kleur.

De tuin van Bram en Heleen Mijwaart

Bram en Heleen Mijwaart
De Baanderhoek 7
7948 DT NIJEVEEN 

De tuin is open op zaterdag 11 juli 2020
 

Een fraaie vijvertuin van 10 x 15 m. met zitkuil, moerasvarentjes, manshoge koningsvarens en andere mooie vaste planten.

De Vriendenhof

Ab Vreeman en Tilly Vriend
Veneweg 1  
7946 LA  WANNEPERVEEN 
Telefoon: 0522 282686
www.vriendenhof.nl

Tuin open op zondag 12 juli 2020
 

Achter de voormalige boerderij is in de loop van 30 jaar de ca. 5000 m²  tuin  aangelegd op een voormalig weiland. Gescheiden door hagen en heesterwallen zijn er zon en schaduwborders op kleur, met veel bijzondere vaste planten en grassen. Tevens is er een biologische moestuin, een vijver, vogelbosje en een wilde grassentuin, met elkaar verbonden door graspaden en doorkijkjes naar de omliggende weilanden en rietlanden van de Wieden. Tot laat in het seizoen is in deze tuin veel te zien.

Van 15 juni tot 25 september is de de tuin ook op afspraak te bezoeken door tuinclubs. 

 

De Maartjestuin

Gierwal 2
8347 JN  EESVEEN
www.demaartjestuin.nl
info@demaartjestuin.nl

De tuin is open op zaterdag 11 en zondag 12 juli 2020
 

Deze tuin van ca. 3000 m2 ligt rond een boerderij en bestaat uit diverse tuinkamers met doorkijkjes naar het landschap van 'landgoed 'De Eese. De beplanting is gevarieerd en weelderig met veel bijzondere vaste planten, rozen, clematissen en siergrassen. De tuin heeft een Engelse sfeer en is tot laat in het seizoen de moeite waard. Tevens verkoop van vaste planten, beelden en brocante. De tuin is ook door tuinclubs te bezoeken, op afspraak.

 

Hof aan de Reune

Wilco Gaal
Steenwijkerweg 193
8388 LC  WILLEMSOORD
www.hofaandereune.nl

Tuin open: zondag 12 juli

Dertien tuinkamers rondom een woonboerderij vormen een kleurrijke tuin in het boerenland. Tuinkamers op kleur, van elkaar gescheiden door strak gesnoeide hagen, herbergen een grote verscheidenheid aan planten. Van medio april tot begin oktober een bezoek waard. De tuin is ook door tuinclubs te bezoeken, op afspraak.

 

Botanische tuin “De Groene Prins”

Hans Prins
Kwikkels 3
8341 SK  STEENWIJKERWOLD
www.degroeneprins.nl

Tuin open op 11 en 12 juli 2020
van 10:30 tot 17:00 uur

Deze verrassende tuin is ongeveer 1 ha groot, met een collectie bamboe, Eucalyptus en andere planten van het Zuidelijk Halfrond, varens, bergbananen, Magnolia’s, Camellia’s en Rhododendrons. Ook nogal wat eetbare planten die niet of nauwelijks bekend zijn. Onbekende planten worden hier getest op winterhardheid. Op de kwekerij zijn veel bijzondere planten, inclusief winterharde 'exoten' te koop. 

Tevens expositie van schilderijen van Anki Heinecke.

 

't Paradyske

De tuin van Baukje Miedema
Stationsweg 50 
7941 HG  MEPPEL 
Telefoon: 0522-253900

Tuin open op zaterdag 11 en zondag 12 juli 2020

Midden in Meppel bevindt zich achter het huis uit 1908 deze verrassende stadstuin. Vanaf de veranda zien we een oude muur met daarachter groenblijvende bomen en een grote Magnolia. Van voor tot achter is het een grote bloemenzee waar men langs paadjes doorheen kan wandelen. Ook nog een met rozen begroeid tuinhuis en een grote gesnoeide buxusvorm in deze tuin waar veel te genieten valt. Oppervlakte 700 m².

De tuin en galerie van Irene Brave

Bloemberg 8
VEENINGEN
telefoon: 0528-391466 

Tuin en atelier open op zaterdag 11 en zondag 12 juli 2020 

Een landelijk gelegen grote tuin aan het Reestdal ( 7500 m²). We proberen onze tuin zo natuurlijk en diervriendelijk mogelijk in te richten. Alle elementen die nodig zijn voor variatie, voedsel, veiligheid en voortplanting zijn aanwezig.

Het terrein is omgeven door singels. Er zijn vijvers en een poel. Een geriefbos met takkenrillen, een rotstuin, stapelmuren met waard- en nectarplanten. De  kleurrijke borders met heesters en vaste planten en tot slot de eetbare siertuin zijn een lust voor het oog.

Voor meer info   klik hier 

Kwekerij- en tuincentrum Bert Visscher

Kolderveen 21
7948 NG NIJEVEEN
Telefoon: 0522-491853
https://​www.​bertvisschervof.​com

Open op zaterdag 11 juli 2020

Tuin­cen­trum en kwe­ke­rij van Bert Vis­scher. Een kwe­ke­rij met een grote variëteit aan vaste plan­ten; ruim 800 soor­ten. Ook bomen, hees­ters, klim­plan­ten, klein­fruit en snoei­vor­men. In het voor­jaar en zomer is een groot aan­tal zo­mer­bloei­ers/pot­plan­ten/een­ja­ri­gen te koop, die Bert gro­ten­deels zelf kweekt. Zijn spe­ci­a­li­teit is de nieu­we ge­ne­ra­tie Sal­via’s, zoals Sal­via Amistad, Azu­rea, Ember’s wish, Nacht­vlin­der, Lol­ly­pot enz. Elk jaar zijn er weer nieu­we variëtei­ten. Een goed ge­sor­teer­de, ge­zel­li­ge kwe­ke­rij.
 

 

 

De tuin van Joke Kuiperij

Joke Kuiperij
Stationsweg  10
7958 RX  KOEKANGE
http://detuinvan.nl

Tuin open op zondag 12 juli 2020

De sfeervolle, verrassende tuin, 4000 m², ligt rond een boerderij en bestaat uit verschillende delen met elk hun eigen sfeer. De beplanting is gevarieerd en weelderig met veel bijzondere vaste planten, rozen, clematissen, een- en tweejarigen, bomen en heesters. Wandelend door de tuin zie je o.a. de schaduwtuin, de wilgenborders, de pluktuin, de boomgaard en rijk gevulde borders in bijzondere kleurencombinaties. Tevens verkoop van planten. De tuin is,  op afspraak, ook te bezoeken door tuinclubs.

De Heerlijkheid Ruinerwold

De tuin van Karin Cruijs en Jeroen Appelman
Dr. Larijweg 136
7961 NS  RUINERWOLD  http://www.katuintje.nl

Tuin open op zondag 12 juli 2020

Romantische tuin van 2000 m2 met de nadruk op sterke vaste planten in borders op kleur, in ieder een eigen tuingedeelte.Centraal ligt een lange vijver met aan weerszijden weelderige borders die veel vlinders en bijen aantrekken. Achter de vijver is de droge prairietuin met siergrassen en bloeiende vaste planten, bollen en éénjarigen. Achter een haag ligt de hotbordertuin met bloemen in rood, oranje en geel. Aangrenzend is een zaaituin met één- en tweejarigen. Aan de schaduwzijde van de tuin bevindt zich de  bostuin met mooie varens. De tuin is op afspraak te bezoeken door tuinclubs. Verkoop van planten.

 

Landelijk Meppel: de tuin van Trienke en Roelof Spijkerman

Haagwinde 8 
7944 NZ  MEPPEL
Mobiel: 06-30149172
E-mail: spijker.man@kpnmail.nl

Tuin open op zaterdag 11 en zondag 12 juli 2020

Deze tuin van 1200 m2 grenst aan het natuurgebied "Berggierslanden - De Wieden". Er is duidelijk gebruik gemaakt van de landschappelijke omgeving. De achterliggende sloot is letterlijk binnengehaald in de tuin. Alles meandert in de tuin: houten vlonder pad, gralux paden, grasveld en de groentetuin. Er is een grote diversiteit aan structuur; een  klein Weerribben-gebiedje, bamboe-bosje, borders, schaduwtuin, waterpartijen.