Meppel

Lijst van tuinen van de afdeling Meppel die meedoen aan het Landelijk open tuinen weekend

LET OP DE DATUM! NIET ALLE TUINEN ZIJN BEIDE DAGEN OPEN!

Voor een overzicht van alle open tuinen in Nederland, kijk op de site van Groei en Bloei Bezoek mijn tuin

 

 

 

Tuin van Geke Rook

Barsbeek 23
8326 BM  SINT-JANSKLOOSTER
www.tuinvangekerook.nl 

Open tuin op zondag 19 juni en 14 augustus 2022

Een uit oude stenen opgetrokken muur, omsluit deze tuin die tegen een leemrug uit de ijstijd is aangelegd. Daardoor is er een hoogteverschil ontstaan, met als resultaat dat je vanaf het terras een uitzicht hebt over het natuurgebied De Wieden. Het is een romantische cottagetuin die bestaat uit borders op kleur. De beplanting is speels, met rozen, clematissen, heesters, grassen, vaste planten en (voor het grootste deel zelf gezaaide) eenjarigen. Naast het huis, aan de oostkant, is een kruidentuin met rozen en leifruit te bezichtigen. Ook is er een biologische groentetuin op kleur.

Kwekerij- en tuincentrum Bert Visscher

Kolderveen 21
7948 NG NIJEVEEN
Telefoon: 0522-491853
https://​www.​bertvisschervof.​com

Open op zaterdag 18 juni, zondag 19 juni, zaterdag 13 augustus en zondag 14 augustus 2022

Tuin­cen­trum en kwe­ke­rij van Bert Vis­scher. Een kwe­ke­rij met een grote variëteit aan vaste plan­ten; ruim 1000 soor­ten. Ook bomen, hees­ters, klim­plan­ten, klein­fruit en snoei­vor­men. In het voor­jaar en zomer is een groot aan­tal zo­mer­bloei­ers/pot­plan­ten/een­ja­ri­gen te koop, die Bert gro­ten­deels zelf kweekt. Zijn spe­ci­a­li­teit is de nieu­we ge­ne­ra­tie Sal­via’s, zoals Sal­via Amistad, Azu­rea, Ember’s wish, Nacht­vlin­der, Lol­ly­pot enz. Elk jaar zijn er weer nieu­we variëtei­ten. Een goed ge­sor­teer­de, ge­zel­li­ge kwe­ke­rij.
 

 

 

De Vriendenhof

Ab Vreeman en Tilly Vriend
Veneweg 1  
7946 LA  WANNEPERVEEN 
Telefoon: 0522 282686
www.vriendenhof.nl

Tuin open op zondag 19 juni en zondag 14 augustus 2022 van 10-17 uur

Achter de voormalige boerderij is in de loop van 30 jaar de ca. 5000 m²  tuin  aangelegd op een voormalig weiland. Gescheiden door hagen en heesterwallen zijn er zon en schaduwborders op kleur, met veel bijzondere vaste planten en grassen. Tevens is er een biologische moestuin, een vijver, vogelbosje en een wilde grassentuin, met elkaar verbonden door graspaden en doorkijkjes naar de omliggende weilanden en rietlanden van de Wieden. Tot laat in het seizoen is in deze tuin veel te zien.

Van 15 juni tot 25 september is de de tuin ook op afspraak te bezoeken door tuinclubs. 

 

De Maartjestuin

Gierwal 3
8347 JN  EESVEEN
www.demaartjestuin.nl
info@demaartjestuin.nl

De tuin is open op zondag 19 juni en zaterdag 13 augustus en zondag 14 augustus 2022
 

Deze tuin van ca. 3000 m2 ligt rond een boerderij en bestaat uit diverse tuinkamers met doorkijkjes naar het landschap van 'landgoed 'De Eese. De beplanting is gevarieerd en weelderig met veel bijzondere vaste planten, rozen, clematissen en siergrassen. De tuin heeft een Engelse sfeer en is tot laat in het seizoen de moeite waard. Tevens verkoop van vaste planten, beelden en brocante. De tuin is ook door tuinclubs te bezoeken, op afspraak.

 

Hof aan de Reune

Wilco Gaal
Steenwijkerweg 193
8388 LC  WILLEMSOORD
www.hofaandereune.nl

Tuin open: zondag 19 juni  2022

Dertien tuinkamers rondom een woonboerderij vormen een kleurrijke tuin in het boerenland. Tuinkamers op kleur, van elkaar gescheiden door strak gesnoeide hagen, herbergen een grote verscheidenheid aan planten. Van medio april tot begin oktober een bezoek waard. De tuin is ook door tuinclubs te bezoeken, op afspraak.

 

De tuin van Ineke van Dalfsen

Verlaat 1
STEENWIJK
www.depopuliervansteenwijk.nl

De tuin is open op zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022

Een prachtig verscholen tuin aan de rand van natuurgebied de Weerribben, Giethoorn en omliggende bossen, de Eese en de Woldberg. De tuin heeft een oppervlakte van 2000 m2 en is ontstaan vanuit de beleving en creativiteit. Inmiddels is het uitgegroeid tot een paradijs voor planten, vogels en insecten.

De tuin van Joke Kuiperij

Joke Kuiperij
Stationsweg  10
7958 RX  KOEKANGE
http://detuinvan.nl

Tuin open op zondag 19 juni en zondag 14 augustus 2022 van 10-17 uur

De sfeervolle, verrassende tuin, 4000 m², ligt rond een boerderij en bestaat uit verschillende delen met elk hun eigen sfeer. De beplanting is gevarieerd en weelderig met veel bijzondere vaste planten, rozen, clematissen, een- en tweejarigen, bomen en heesters. Wandelend door de tuin zie je o.a. de schaduwtuin, de wilgenborders, de pluktuin, de boomgaard en rijk gevulde borders in bijzondere kleurencombinaties. Tevens verkoop van planten. 

De tuin van Deli en Cor Verlaan

Kerkweg 2
7955 AA  IJHORST

De tuin is open op zaterdag 18 juni en zondag 19 juni en zaterdag 13 augustus en zondag 14 augustus 2022

Het voormalige schoolmeestershuis midden in het dorp is omgeven door een zee van bloemen. Het motto van Deli en Cor is: het hele tuinseizoen veel kleur. De tuin is vooral een bloemen-, planten-, bomen- en struiken-tuin. Bij de entree met name rood en oranje. Door een poortje met passiebloemen komt men in het vijvergedeelte. Daar omheen grote groepen weelderige en kleurrijke planten. Oppervlakte: 1200 m2

 

De tuin en galerie van Irene Brave

Bloemberg 8
VEENINGEN
telefoon: 0528-391466 

Tuin en atelier met eigen werk open op zondag 19 juni en zaterdag 13 en zondag 14 augustus 2022 

Een landelijk gelegen grote tuin aan het Reestdal ( 7500 m²). We proberen onze tuin zo natuurlijk en diervriendelijk mogelijk in te richten. Alle elementen die nodig zijn voor variatie, voedsel, veiligheid en voortplanting zijn aanwezig.

Het terrein is omgeven door singels. Er zijn vijvers en een poel. Een geriefbos met takkenrillen, een rotstuin, stapelmuren met waard- en nectarplanten. De  kleurrijke borders met heesters en vaste planten en tot slot de prairietuin zijn een lust voor het oog.

Voor meer info   klik hier 

't Paradyske

De tuin van Baukje Miedema
Stationsweg 50 
7941 HG  MEPPEL 
Telefoon: 0522-253900

Tuin open op zaterdag 13 en zondag 14 augustus 2022

Midden in Meppel bevindt zich achter het huis uit 1908 deze verrassende stadstuin. Vanaf de veranda zien we een oude muur met daarachter groenblijvende bomen en een grote Magnolia. Van voor tot achter is het een grote bloemenzee waar men langs paadjes doorheen kan wandelen. Ook nog een met rozen begroeid tuinhuis en een grote gesnoeide buxusvorm in deze tuin waar veel te genieten valt. Oppervlakte 700 m².

Landelijk Meppel: de tuin van Trienke en Roelof Spijkerman

Haagwinde 8 
7944 NZ  MEPPEL
Mobiel: 06-30149172
E-mail: spijker.man@kpnmail.nl

Tuin open op zaterdag 13 en zondag 14 augustus 2022

Deze tuin van 1200 m2 grenst aan het natuurgebied "Berggierslanden - De Wieden". Er is  gebruik gemaakt van de landschappelijke omgeving. De achterliggende sloot is letterlijk binnengehaald in de tuin. Alles meandert in de tuin: houten vlonder pad, gralux paden, grasveld en de groentetuin. Er is een grote diversiteit aan structuur; een  klein Weerribben-gebiedje, bamboe-bosje, borders, schaduwtuin, waterpartijen.

Hendrikje bij de Sluis: de tuin van Hennie J.Krikke-Kruid

Mr. Harm Smeengekade 9
7941XX MEPPEL

De tuin is open op zaterdag 13 augustus en zondag 14 augustus 2022 

Een intieme sfeervolle stadstuin, met veel vaste planten, Agapanthussen en eenjarige planten in potten. De verschillende terrassen geven verrassende en mooie uitzichten over alle delen van de tuin.